Як поміняти ім`я файлу
ім`я файлу є частиною його адреси, тобто місця в комп`ютері і папці. Воно повинно бути унікальним для даної папки і свого формату, тобто в тій же директорії не може бути файлу з таким же розширенням і таким же ім`ям. Для зручності файлум даються імена, що характеризують їх вміст. змінити ім`я файлу можна в будь-який момент, поки файл не відкритий для перегляду або редагування.
1
Переконайтеся, що файл не відкритий. Для цього можете перевірити панель робочого столу (на екрані внизу) або включити Диспетчер завдань. Диспетчер включається одночасним натисканням клавіш "Ctrl-Alt-Delete". У вкладці «Додатки» не повинно бути імені файлу, який ви хочете перейменувати. Якщо файл відкритий, виділіть його натисканням курсора і кнопки «Зняти задачу».
За умови такого закриття всі дані, внесені в файл, будуть втрачені. Якщо ви хочете зберегти їх, вийдіть з Диспетчера без будь-яких змін і закрийте файл звичайним способом (Натиском на хрестик в правому верхньому кутку або клавішами "Alt-F4".
За умови такого закриття всі дані, внесені в файл, будуть втрачені. Якщо ви хочете зберегти їх, вийдіть з Диспетчера без будь-яких змін і закрийте файл звичайним способом (Натиском на хрестик в правому верхньому кутку або клавішами "Alt-F4".
2
Відкрийте папку, що містить файл. Виділіть його натисканням курсора або клавішею-стрілкою (відповідно до його положенням в папці). Натисніть F2 в верхньому ряду клавіатури. Поле з ім`ям файлу стане доступним для редагування.
Введіть нове ім`я. Не використовуйте пунктуаційні знаки: крапку, лапки, двокрапка, слеш і зворотний слеш, крапка з комою і ряд інших. Їх друк буде автоматично заблокована, тому що перешкоджає визначенню директорії файлу комп`ютером. Не використовуйте імена, присвоєні іншого файлу такого ж типу.
Введіть нове ім`я. Не використовуйте пунктуаційні знаки: крапку, лапки, двокрапка, слеш і зворотний слеш, крапка з комою і ряд інших. Їх друк буде автоматично заблокована, тому що перешкоджає визначенню директорії файлу комп`ютером. Не використовуйте імена, присвоєні іншого файлу такого ж типу.
3
Замість клавіші F2 можете двічі клацнути по імені файлу (НЕ по значку або ескізу). Коли поле буде активовано і доступно для редагування, введіть нове ім`я відповідно до вимог, викладених в попередньому пункті.
Зверніть увагу
Клацніть правою кнопкою миші на файлі, який потрібно перейменувати і в меню оберіть пункт «Перейменувати». Файл виділиться темним тлом. Тепер можна прати старе ім`я і набирати нове. Після закінчення введення натисніть клавішу Enter на клавіатурі або клацніть мишею в будь-яке місце поза назви файлу. У своїх вікнах Windows дозволяє змінити тільки ім`я файлу, але не його тип (розширення).
Корисна порада
Для початку - виділяємо групу файлів, яку нам треба перейменувати, якщо треба виділити всі файли в папці натискаємо CTRL + A. Далі натискаємо: Файли - Групове перейменування (ну або просто CTRL + M =)). З`явиться віконце: Отже, ми хотіли дати всім файлам ім`я «Новий Рік». Так зробимо це. В поле «Маска для: імені файлу», пишемо ім`я, яке ми хочемо бачити, в даному випадку «Новий Рік» і також додамо лічильник, що б у нас не було однакових імен, для цього натискаємо на кнопку «[C] Лічильник» .
Статті за темою "Як поміняти ім`я файлу"
Оцініть, будь ласка статтю